Salı, Mayıs 09, 2006

Pazar Gezmesi

Pazar günü piknikteydik.

İşyerinden arkadaşlarla bu pazar için piknik organizasyonu yapmıştık. Şöyle çoluk çocuk çayıra çimene yayılacaktık. Ama havalar bir türlü açmayınca, üstüne üstlük meteoroloji de özellikle pazar günü için sağnak yağış uyarıları yapınca, neredeyse vazgeçiyorduk. Ama gideceğimiz yerde üstü kapalı bir mekan da olduğunu öğrenince, gözümüzü kararttık. Hazırlıklarımızı yaptık ve "inşallah yağmur yağmaz" dualarıyla yola çıktık.

Tabi yanımıza (Aşkım için) her hava durumuna uyacak, 3 değişik mont , 1 kat yedek kıyafet ve bir çift yedek ayakkabı almayı da ihmal etmedik. Yiyecek işini de fazla abartmayalım dedik (ama abarttık) , kahvaltılık aldık, dileyen kek, börek yaptı getirdi. Öğle yemeği için de mangalda yapılmış ekmek arası sucuk. Sucuklar bitti tabii. Ama geri kalan herşey arttı. Kalanların bir kısmını gittiğimiz yerdeki hizmetlilere verdik. Bir kısmını da paylaşıp eve getirdik. Mutfak masasının üstünde hala piknikten kalan poğaçalarla, böreklerden var. İki gündür kahvaltı niyetine onlardan atıştırıyoruz.


Pazar günü hepimize iyi geldi. Ama en çok çocuklar eğlendi. Zaten, Aşkım 3 gün önceden "anne ben çayıra çimene yayılmak istiyorum ( bu lafı benden duymuş tekrarlıyor)" demeye başlamıştı.
Mine'nin oğlu da Aşkım gelecek diye hazırlık yapmaya koyulmuş. zaten geçen buluşmamızda ben Aşkım'ı götürmedim diye çok üzülmüş, elinde arkadaşına aldığı hediyelerle kalakalmıştı çocuk.. Velhasılı o gün birbirlerine doydular. Kuşum, gerçekten de papatyalarla bezeli çimenlere yayıldı, yerlerde yattı yuvarlandı. Çeşmeden akan sularla oynadı ıslandı, üst baş değiştik. Sonra akşam 7 gibi" anne n'olur bi daha gegelim"yalvarışlarını dinleye dinleye eve döndük.

Bu pikniğin bir özelliği de eşlerimiz ilk defa tanışacaklardı birbirleriyle. Ama biz iyi arkadaşlar olduğumuz için eşlerimiz de az çok uyuşur diye düşünmüştük. Nitekim yanılmamışız. gayet keyifli bir grup olduk. Bunu mutlaka tekrarlayalım dediğimiz harika bir gün geçirdik.

Bu arada yağmur filan yağmadı. Hava zaman zaman serinlese de gayet iyiydi..

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home